Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Ποιος έδωσε άδεια να καταστραφεί το αλσύλλιο της Πίνδου; Μπορεί μια ιδιωτική εταιρεία να κάνει... δωρεά κοπή δένδρων;

«...θα γίνει διάνοιξη βοηθητικής παρακαμπτήρια οδού εντός παρακείμενου αλσυλλίου που βρίσκεται αριστερά της οδού Πίνδου (στη κατεύθυνση προς κόκκινο Μύλο), σε απόσταση 50 μ. πριν τον ανισόπεδο κόμβο...». 

Με αυτό τον τρόπο και μέσα από ένα έγγραφο της... Τροχαίας που αφορά «προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις» μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται να γίνει αποψίλωση ενός ολόκληρου αλσυλλίου που βρίσκεται στο πρανές του Κηφισού και να κοπούν τουλάχιστον 10 μεγάλα πεύκα, 6 μεγάλα κυπαρίσσια και αρκετά άλλα θαμνώδη φυτά. 



Σύμφωνα με την απόφαση 21762 της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στο διαδίκτυο και αφορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να εκτελεστεί το αντιπλημμυρικό έργο ενίσχυσης του συλλεκτήρα Σ7, πιο γνωστού ως αντιπλημμυρικό της Σκρα, στην περιοχή της οδού Πίνδου θα πραγματοποιηθεί και η εξής εργασία:

«Ειδικά κατά την κατάληψη του συνολικού πλάτους οδοστρώματος της οδού Πίνδου και δεδομένου ότι η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν είναι δυνατόν να διακοπεί, θα γίνει διάνοιξη βοηθητικής παρακαμπτήριας οδού εντός παρακείμενου αλσυλλίου που βρίσκεται αριστερά της οδού Πίνδου, (στην κατεύθυνση προς Κόκκινο Μύλο), σε απόσταση 50 μ. πριν τον ανισόπεδο κόμβο. Εντός της βοηθητικής οδού συνολικού μήκους μεταξύ 50 και 60 μ. θα κινούνται αποκλειστικά μέσα μαζικής μεταφοράς και οχήματα εργοταξίου. Μετά το πέρας των εργασιών της εν λόγω Φάσης θα γίνει αποκατάσταση του αλσυλλίου στην προ της διάνοιξης της βοηθητικής οδού, κατάσταση. Τα κύρια χαρακτηριστικά της βοηθητικής οδού, η ακριβής χωροθέτηση, οι προσήκουσες προσωρινές κατακόρυφες κυκλοφοριακές σημάνσεις και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία αναφέρονται στην Τεχνική Έκθεση (Σχετ. 14.α) και εικονίζονται στις επιμέρους φάσεις εργασιών».

Το ερώτημα είναι: Ποιος έδωσε άδεια για να κοπούν αυτά τα δένδρα;



Δεν ξέρουμε αν είναι σε γνώση του Δήμου οι εν λόγω παρεμβάσεις, αν περιέχονται στη σχεδίαση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής, αν έχει ζητηθεί η γνώμη κάποιας υπηρεσίας του Δήμου. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι κανείς, ακόμα και η Περιφέρεια Αττικής, δεν έχει δικαίωμα να κόψει δένδρα χωρίς τη σχετική άδεια. Πόσο μάλλον μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία ανέλαβε την κατασκευή ενός έργου και εμφανίζεται να έχει κάνει δωρεά (;) την κοπή των δένδρων.

Ένα αναγκαίο έργο για την πόλη μας, το οποίο έρχεται να ξεκινήσει με τριετή καθυστέρηση, δεν μπορεί να γίνεται με καταστροφικές μεθόδους για τη φύση. Δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των δημοτών, ερήμην των συλλογικών οργάνων, ερήμην των νόμων. 

Αυτά για την ώρα, και περιμένουμε την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάτοικοι της περιοχής είναι σε επιφυλακή και δεν πρόκειται να επιτρέψουν μια τέτοια καταστροφική παρέμβαση.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.