Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Μια «άδεια κοπής δένδρων» που δεν είναι ακριβώς... άδεια - Με καθυστέρηση ημερών «ενημερώνει» ο Δήμος

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας και αφού προηγήθηκε κάλεσμα κατοίκων για συγκέντρωση την Κυριακή 10/3 στο προς αποψίλωση αλσύλλιο της οδού Πίνδου και δημόσια ερωτήματα από μια παράταξη της αντιπολίτευσης (διαβαστε: Αναπάντητα ερωτήματα για το παρκάκι στην Πίνδου - κινητοποίηση των κατοίκων), η δημοτική αρχή καλεί «σε ενημέρωση για τις εργασίες στην οδό Πίνδου, που συνδέονται με την έναρξη του αντιπλημμυρικού έργου της βόρειας Φιλαδέλφειας». Η ενημέρωση, στην οποία καλούνται φορείς, ΜΜΕ και πολίτες θα πραγματοποιηθεί στο ΠΠΙΕΔ, το Σάββατο, 9 Μαρτίου, στις 6μ.μ. Μάλιστα ο Δήμος έδωσε στη δημοσιότητα «προς διευκόλυσνη όλων», όπως αναφέρει και βασικά έγγραφα που αφορούν την υπόθεση. 

Εντύπωση, βέβαια, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η τεχνική έκθεση του αναδόχου, φέρει ημερομηνία 2/2/2024, δεν παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής στις 23/2, όπου και έγινε αποδεκτή η «δωρεά» κοπής δένδρων από ιδιωτική εταιρεία. 

Είναι αυτό το έγγραφο άδεια;

Το παραπάνω έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών, το οποίο φέρει τον τίτλο «Άδεια κοπής δένδρων σε χώρο εκτός σχεδίου παρά της οδού Πίνδου στα πλαίσια του έργου "Αντιπλημμυρική Προστασία Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος - Έργα Ενίσχυσης Υφιστάμενου Συλλεκτήρα Σ7"» αν και αναφέρει ότι η δασική υπηρεσία «δεν έχει αντίρρρηση για τις αιτούμενες εργασίες» καταλήγει: «Η παρούσα άδεια δεν απαλλάσσει τον φορέα του έργου πό την εξασφάλιση τυχόν άλλων εγκρίσεων και αδειών από άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες». Ενώ γράφει σαφώς ότι η επίμαχη έκταση είναι «μη υπαγόμενη στον Δασικό κώδικα και την εν γένει Δασική νομοθεσία εκτός αρμοδιότητας μας».
Το εν λόγω έγγραφο, λοιπόν, μόνο άδεια κοπής δεν μπορεί να θεωρηθεί. Και γεννάται η απορία, αφού έχει εκδοθεί από τις 23/10/2023, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει επιδιωχθεί να εκδοθεί άδεια κοπής από την αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου; 

Τα υπόλοιπα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο Δήμος

Η Τεχνική Έκθεση του έργου:




Το έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, με το οποίο αιτούνται άδειας κοπής από το Δασαρχείο:



Το έγγραφο του ΟΑΣΑ, με το οποίο εγκρίνονται συγκοινωνιακές ρυθμίσεις για την Κυριακή 10/3, ώστε να κοπούν τα δένδρα:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.