Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Κόβει μεροκάματα στην καθαριότητα ο Βούρος

Εντολή περικοπής του ημερομισθίου της 26ης/9/2022 των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου, έδωσε η δημοτική αρχή του κ. Βούρου, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου. Στις 26/9 οι εργαζόμενοι έκαναν διακοπή εργασιών στην υπηρεσία καθαριότητας λόγω επικινδυνότητας της εργασίας. 

Το γεγονός στηλιτεύει η Δύναμη Πολιτών. «Αντί να επιβραβεύσει του εργάτες καθαριότητας, τους κόβει μεροκάματα η διοίκηση Βούρου», γράφει σε ανακοίνωσή της και καλεί την διοίκηση «να μην παίζει με το μεροκάματο των εργαζόμενων και να μην διολισθαίνει σε αντιδημοκρατικές και εκδικητικές μεθοδεύσεις».



Η ανακοίνωση του Σωματείου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

Στις 26/9/2022 οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου προχώρησαν μαζί με το Σωματείο σε διακοπή εργασιών στην υπηρεσία λόγω επικινδυνότητας των συνθηκών, όπως προβλέπεται από το νόμο 3850, άρθρο 31.

Άρθρο 31 Συντήρηση - Έλεγχος
1. Ο εργοδότης οφείλει να συντηρεί τους τόπους εργασίας και αν μεριμνά για την κατά το δυνατό άμεση αποκατάσταση των ελλείψεων, που έχουν σχέση με την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Αν από τις ελλείψεις αυτές προκαλείται άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, πρέπει να διακόπτεται αμέσως η εργασία, στο σημείο που εμφανίζονται οι ελλείψεις, μέχρι την αποκατάστασή τους.

Η δημοτική αρχή του κ. Βούρου δεν αρνήθηκε τις παρατηρήσεις των εργαζομένων για αυτό, άλλωστε, εδώ και μια βδομάδα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης στο γκαράζ.
Αντί να αποδεχτεί τα λάθη της η δημοτική αρχή, που εδώ και χρόνια συντηρεί μια κατάσταση αχούρι στο χώρο του γκαράζ, παραβιάζοντας όλες τις προβλέψεις του ΠΔ 16/1996 περί συνθηκών εργασίας, έδωσε εντολή περικοπής του ημερομισθίου από όλους τους εργαζόμενους για εκείνη την ημέρα.
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
Διακινδυνεύουν την ασφάλεια των εργαζομένων και όταν διαμαρτύρονται τους τιμωρούν. Ωραίοι δημοκράτες.
Για να έχει ισχύ η περικοπή του μισθού θα πρέπει η δημοτική αρχή, ο τεχνικός ασφαλείας και ο διευθυντής καθαριότητας να αποδείξουν με έγγραφα, ότι οι συνθήκες εργασίας στο γκαράζ πληρούν τις προϋποθέσεις μη επικινδυνότητας. Εμείς με φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα της επιθεώρησης εργασίας έχουμε να πιστοποιήσουμε τα ακριβώς αντίθετα.


Το δελτίο τύπου της Δύναμης Πολιτών

Αντί να επιβραβεύσει του εργάτες καθαριότητας, τους κόβει μεροκάματα η διοίκηση Βούρου

Αντί να επιβραβεύσει τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας, αφού οι ανάγκες προετοιμασίας του νέου γηπέδου και οι πολλαπλάσιες επισκέψεις στην πόλη αύξησαν και τις εργασίες καθαριότητας, η δημοτική αρχή Βούρου έδωσε εντολή περικοπής του ημερομισθίου της 26ης Σεπτεμβρίου, ημέρα που οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι στις 26/9 προχώρησαν σε διακοπή των εργασιών στην υπηρεσία Καθαριότητας, διαμαρτυρόμενοι για τις επικίνδυνες για την υγιεινή και την ασφάλειά τους συνθήκες που επικρατούν στο γκαράζ του Δήμου. Συνθήκες που η διοίκηση παραδέχεται ότι είναι απαράδεκτες, αφού ήδη εκτελεί εργασίες αποκατάστασης την τελευταία εβδομάδα. Κι όμως τιμωρεί τους εργαζόμενους επειδή, ως όφειλαν, διαμαρτυρήθηκαν.
Καλούμε την διοίκηση να μην παίζει με το μεροκάματο των εργαζόμενων και να μην διολισθαίνει σε αντιδημοκρατικές και εκδικητικές μεθοδεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.