Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ανοίγματα στο ΠΑΣΟΚ από τον απομονωμένο Βούρο

Υποψήφια βουλευτή (ή βουλεύτρια αν προτιμάτε) του Κινήματος Αλλαγής το 2019, τοποθέτησε ο Γιάννης Βούρος στη θέση προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, θέση που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Γιώργου Καραβία. 

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Καραβίας παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες από πρόεδρος και δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό Πολιτών Πολιτεία, τονίζοντας ότι «είναι

αδύνατον να συνεχίσω από αυτή τη θέση, υπ' αυτές τις συνθήκες, οι οποίες είναι βέβαιο πια ότι δεν μπορούν να αλλάξουν την υφιστάμενη κατάσταση». Στα τρία χρόνια που προηγήθηκαν ο κ. Καραβίας διαφοροποιήθηκε αρκετές φορές με τον δήμαρχο. Μπορεί η κορυφαία διαφοροποίηση του, μαζί με άλλους τρεις συμβούλους της παράταξης του δημάρχου, στο θέμα της «αμαρτωλής» σύμβασης ηλεκτροφωτισμού να είναι η πλέον γνωστή και αυτή που σήμανε την αρχή του τέλους της Πολιτών Πολιτείας, αλλά οφείλουμε να θυμίσουμε ότι ο κ. Καραβίας στάθηκε σθεναρά απέναντι στον δήμαρχο, όταν αυτός επιχείρησε να αλώσει την Κοινωφελή Επιχείρηση απολύοντας τους εργαζόμενους του προγράμματος «Εστία» και σχεδιάζοντας στη θέση τους να προσλάβει άλλους από μια... λίστα φίλων της παράταξής του.

Μετά από αυτές τις πρακτικές του δημάρχου λόγια, όπως «Η κοινωνική πολιτική, η κοινωνική προστασία και η αλληλεγγύη στις ευάλωτες ομάδες, βρίσκεται και θα βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των σκέψεων και των δράσεών μας» (από την ανακοίνωση ορισμού της νέας προέδρου της Κοινωφελούς) μοιάζουν τουλάχιστον αστεία. 

Χωρίς να αμφισβητούμε τα τυπικά προσόντα της νέας προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης, αυτό που θεωρούμε ότι πρυτανεύει στην απόφαση ορισμού της είναι η αναζήτηση ερεισμάτων στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Η επιλογή της Λήδας Βεντήρη, υποψήφιας βουλευτή και κόρης τοπικού στελέχους του κόμματος, παραπέμπει στην αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Βούρου να εκμαιεύσει τη στήριξη του κόμματος που του έδωσε το χρίσμα για τις εκλογές του 2019. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.