Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Δράση για την προστασία και την ανάδειξη του Ποδονίφτη στα 3 χρόνια από την «διάσωση»

Τα 3 χρόνια από την ιστορική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του έργου τσιμεντοποίησης του Ποδονίφτη, «γιόρτασαν» στις 19/10/2022 πολίτες και φορείς με επίσκεψη και δράση στο φυσικό τμήμα του ποταμού. Την εκδήλωση είχε διοργανώσει ο Σύλλογος Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων ΡΟΗ (δείτε το κάλεσμα ΕΔΩ), ενώ κάλεσμα είχε απευθύνει και η Δύναμη Πολιτών.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή από κατοίκους και των δυο πόλεων (Αθήνα και Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα), από ευαισθητοποιημένους πολίτες, αλλά και από φορείς. Λίγα λόγια για το ιστορικό της προσφυγής και των δράσεων που προηγήθηκαν της θετικής για την πόλη μας απόφασης του ΣτΕ, είπε η πρόεδρος της «Ροής», Χριστίνα Φίλιππα, ενώ λίγα λόγια είπε και ο πρόεδρος της Ορνιθολογικής Εταιρείας, Παναγιώτης Λατσούδης.



Θυμίζουμε ότι την προσφυγή κατά του έργου είχαν καταθέσει ο Δήμος της πόλης μας (η τότε δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Άρη Βασιλόπουλο), ο Δήμος Αθηναίων, η «Ροή» και 49 κάτοικοι.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης μας Γιώργος Ανεμογιάννης, επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών, ο πρώην δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο Γιάννης Ουσταμπασίδης και η Ευτυχία Παπαλουκά, η κοινοτική σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας Δήμητρα Αθανασίου, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Νέας Χαλκηδόνας Μιχάλης Λεωνίδας και Έφη Βαρσαμή, η δημοτική σύμβουλος Αθήνας με την Ανοικτή Πόλη, Δέσποινα Αλεβυζάκη και οι κοινοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης από την 5η Δημοτική Κοινότητα, Αλέκος Κρητικός και Ξένια Κεφαλά, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για την Μεταμόφωση, Βασίλης Καραβάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικαφελής της Οικολογικής Συμμαχίας, Γιώργος Δημητρίου, ο πρόεδρος της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ Δημήτρης Πετρόπουλος και πολλοί άλλοι.

Οι συμμετέχοντες περπάτησαν στις όχθες του Ποδονίφτη, ανακάλυψαν κρυμμένες ομορφιές, συζήτησαν αλλά και συγκέντρωσαν πολλές σακούλες σκουπιδιών που δυστυχώς πετούν ασυνείδητοι.

Κοινή διαπίστωση η παντελής εγκατάλειψη εδώ και τρία χρόνια από όλα τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Κανένα έργο δεν έχει πραγματοποιηθεί αυτά τα χρόνια από τα αρμόδια υπουργεία, καμιά δράση από τον υπερδραστήριο (στις φωτογραφίες) περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, κανένα σχέδιο από τον κ. Μπακογιάννη (τον έχει απορροφήσει ο μεγάλος περίπατος...) και φυσικά παντελής εγκατάλειψη από τον κ. Βούρο.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ:














Χαρα Ροκου, Elias Fragakis και 56 ακόμη
4 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.