Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: "Κύριε Βούρο, φύγετε εντελώς πριν καταστρέψετε την πόλη!"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/10/2022

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων σε μια κρίσιμη υπηρεσία, όπως η Καθαριότητα, με τον δήμαρχο να είναι «φευγάτος», κρυμμένος στα… παρασκήνια της αίθουσας, δίπλα στις τουαλέτες, επί 3 ώρες!
Όσο ψύχραιμα και να θέλουμε να ερμηνεύσουμε αυτή την απαράδεκτη στάση του       κ. Βούρου, ο οποίος φυγομάχησε από την συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 19/10/2022, προσβάλλοντας και υποτιμώντας τους δημοτικούς συμβούλους, το Σωματείο των εργαζομένων που εισηγήθηκε τα προβλήματά τους, τους δεκάδες εργαζόμενους και πολίτες που βρίσκονταν στην αίθουσα, μια και μόνο σκέψη κάνουμε:
Αποχωρήστε οριστικά κ. Βούρο, σταματήστε να διαλύετε τον Δήμο και την πόλη!


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τέθηκαν και αναδείχθηκαν κρίσιμα θέματα:
  •   Παρά την απόφαση-χαστούκι του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε παράνομο το διαγωνισμό του ηλεκτροφωτισμού, ο κ. Βούρος με μια μικρή ομάδα συμβούλων του έστησε και νέο διαγωνισμό, κουρελιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, καταπατώντας αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, ελεγκτικών φορέων και επιχειρώντας να χρεώσει τους δημότες για 9 ολόκληρα χρόνια με το σκανδαλώδες ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ για αλλαγή φωτισμού. Η αντίδραση του δημάρχου ήταν γέλωτες…
  •   Εδώ και τρεις μήνες περιμένουμε τη δημοσιοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στα σχεδιαζόμενα έργα στον Κηφισό. Η αντίδραση του δημάρχου ήταν ότι στάλθηκε ένα… έγγραφο.
  • Καταγγέλθηκε ότι στήνονται παράνομα καντίνες σε δημόσιους χώρους. Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι έχουν καταθέσει… αίτηση και ότι δήθεν έχει δοθεί «προσωρινή άδεια»(;).
  •  Και τέλος, το σημαντικότερο. Το Σωματείο κατέθεσε έναν αναλυτικό κατάλογο αιτημάτων και συζητήσεων με τη διοίκηση από το 2020 (!) για την απαράδεκτη κατάσταση στο αμαξοστάσιο της Καθαριότητας και τις επικίνδυνες συνθήκες για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων και ο δήμαρχος προτίμησε να… εξαφανιστεί από τη συνεδρίαση. Ενώ έχει προχωρήσει σε μια εκδικητική και παράνομη πράξη κατά των δικαίως κινητοποιούμενων εργαζομένων –την περικοπή των ημερομισθίων τους λόγω της αγωνιστικής τους αντίδρασης, δεν αξιώθηκε ούτε καν να σταθεί απέναντί τους και να προσπαθήσει να αιτιολογήσει τις πράξεις του.

Η στάση του δημάρχου, ο οποίος διοικεί πλέον με μια ισχνή μειοψηφία συμβούλων, έχει οδηγήσει σε διάλυση της ίδιας του της παράταξης. Μόνο επτά (7) σύμβουλοι στήριξαν την απόφασή του να περικόψει τους μισθούς των εργαζομένων, όλοι διορισμένοι σε έμμισθες και άμισθες θέσεις αντιδημάρχων (οι 3 από αυτούς μάλιστα είχαν εκλεγεί με άλλα ψηφοδέλτια). Δείγμα της βαθιάς σήψης και διάλυσης που έχει επιφέρει ο κ. Βούρος και η στενή ομάδα της διοίκησης στο πολιτικό τοπίο της αυτοδιοίκησης στην πόλη μας.
Γι αυτό επαναλαμβάνουμε: ήδη ο ίδιος σας ο συνδυασμός σάς έχει γυρίσει την πλάτη, η πόλη σάς αγνοεί, το καταστροφικό σας έργο έχει βρει σθεναρά εμπόδια από τους θεσμούς της δικαιοσύνης. Καιρός να αντιληφθείτε ότι δεν έχετε θέση σε αυτή την πόλη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: