Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Μουσική έως τις 11μμ – όχι εδώ, στον Άλιμο και τη Βούλα – Βουλιαγμένη

Με νέο κανονισμό που ψήφισε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα καταστήματα διασκέδασης που λειτουργούν στα όρια του Δήμου μπορούν να έχουν μουσική μόνο μέχρι τις 11 το βράδυ. Προηγήθηκε ο Δήμος Αλίμου, ο οποίος ξεκινά από 7 Ιουνίου πιλοτικά αυτό το μέτρο.

Συγκεκριμένα, οπως εξήγησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Δήμος καλείται να αντιμετωπίσει μικρή μερίδα καταστημάτων εστίασης οι οποίες συστηματικά επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, παίζοντας μουσική σε ένταση υψηλότερη του επιτρεπτού και αναστατώνοντας την πόλη όλες τις ώρες της νύχτας. Στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να προστατέψει την πόλη, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν σημαντικά κενά στην κείμενη νομοθεσία που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις που ενοχλούν την πόλη να εκμεταλλεύονται τα κενά αυτά και να μένουν ατιμώρητοι.


Βάσει του νέου κανονισμού, αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού, μετά το προβλεπόμενο ωράριο που λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι και στις 22:00 το χειμώνα. Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, προβλέπεται η άμεση επιβολή προστίμου 5.000 € από τη Δημοτική Αστυνομία. Η εφαρμογή του νέου κανονισμού που θα ξεκινήσει την 1 η Ιουλίου επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να προστατέψει την πόλη αποτελεσματικά από τις επιχειρήσεις που αρνούνται να σεβαστούν τους κατοίκους, την ποιότητα ζωής και την οικιστική φυσιογνωμία της πόλης.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δήμου Αλίμου, ο οποίος αποφάσισε να ξεκινήσει το μέτρο της απαγόρευσης από τις 7 Ιουνίου και να ισχύσει πιλοτικά. Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε σχετικά: «ο Δήμος Αλίμου, δηλαδή η δημοτική Αρχή και μαζί η κοινωνία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, θέλουμε ζωή, ψυχαγωγία και τουρισμό στην παραλία μας και το έχουμε αποδείξει, όμως και η επιχειρηματικότητα οφείλει να σέβεται την κοινωνία και τον νόμο και να μην ξεπερνάει τα όρια της λογικής.

Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και από την κοινωνία. Πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο ‘Γκάζι’, ούτε σε ‘Φαληράκι’ ή ‘Λαγανά’».

Πληροφορίες ότι ο δήμαρχος της πόλης μας Γ. Βούρος μελετά τις αποφάσεις των δυο παραπάνω δήμων για να εισηγηθεί αντίστοιχη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, είναι απλά κακοήθειες των αντιπάλων του… Η Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα μπορεί ελεύθερα να ξενυχτά μέχρι πρωίας…