Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου: «Ε, αυτό δεν το λες και πολιτισμό...»

 Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας -  Νέας Χαλκηδόνας:



Ε, αυτό δεν το λες και πολιτισμό...

Σε λίγες μέρες ανοίγει στην πόλη το «Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ», το οποίο βρίσκεται στο χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ. Στην ιστοσελίδα της OPAP ARENA  αναγράφεται, ότι ξεκίνησαν ήδη να πωλούνται εισιτήρια για επισκέψεις. Τα Μουσεία, όπως γνωρίζουμε, προάγουν τον πολιτισμό μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης, επίσης προβάλλουν ιστορικές πορείες και διαδρομές. Δεν αποθανατίζουν το μίσος, προερχόμενο από κατώτερα ένστικτα αχαλίνωτης εμπάθειας, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων. Δεν προωθούν τη δημόσια βία. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ, λοιπόν, οι οποίοι υπερασπίζονται τα ιδιωτικά συμφέροντα της κερδοφορίας του Προέδρου της ομάδας, που έχει χρίσει τον εαυτό του «ηγεμόνα» της πόλης, αποφάσισαν να βάλουν μια αφίσα επικηρύσσοντας ανθρώπους σε ένα χώρο πολιτισμού, αλλοιώνοντας ουσιαστικά το πολιτιστικό-εκπαιδευτικό και φίλαθλο πνεύμα που προβάλλουν, ότι διαπνέει την ΑΕΚ. Παρά τη δημόσια κατακραυγή που υπήρξε, η αφίσα όπως είδαμε στα εγκαίνια του Μουσείου που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Απριλίου, δεν κατέβηκε. Η ομάδα της προσφυγιάς, μέσω της ιστορικής και αθλητικής της διαδρομής έγινε σύμβολο για κάθε ξεριζωμένο. Το σύμβολο, λοιπόν, της προσφυγιάς δεν μπορεί να αμαυρώνεται από «σερίφικους» όρους επικήρυξης ανθρώπων, ενεργοποιώντας τον «οπαδικό αλαλαγμό» και απαξιώνοντας το φίλαθλο πνεύμα.
Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη στοχοποίηση του πρώην Δημάρχου της πόλης Άρη Βασιλόπουλου τι ακριβώς στόχο έχει; Να πει σε όλους εμάς, που είτε εργαζόμαστε, είτε ζούμε στην πόλη, όπως εκείνος, ότι κάθε πράξη αντίστασης, απέναντι σε ιδιωτικά συμφέροντα, ακόμα και αν η ιδιωτική πρωτοβουλία υποβαθμίζει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών μας, θα αντιμετωπίζεται με όρους ρητορικής μίσους;
Ως εργατικό και αγωνιστικό Σωματείο τασσόμαστε ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες, όπως πράξαμε και με την αλλαγή φωτιστικών led στην πόλη, καθώς και σε οποιαδήποτε επίθεση εξαπολύεται σε ανθρώπους, με στόχο την εξόντωσή τους και θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα αυτών και των δικών τους ανθρώπων. Η θέση μας είναι ότι πρέπει να κατέβει το συγκεκριμένο έκθεμα και να μην υπάρξει πουθενά στην πόλη και σας καλούμε να τοποθετηθείτε σε αυτό.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.