Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Οπαδική Βία & Δήμος Πειραιά

Ανακοίνωση της αριστερής δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες», σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που συνδέονται με την οπαδική βία, την παραπομπή οπαδών του Ολυμπιακού με κατηγορίες εγκληματικής οργάνωσης και την εμπλοκή του Δήμου Πειραιά:


Με αφορμή δημοσιεύματα που εμπλέκουν και τον Δήμο Πειραιά στην υπόθεση της δολοφονίας αστυνομικού στον Ρέντη συζητήθηκε, την Δευτέρα 29/4, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες», το θέμα της οπαδικής βίας.

Η παράταξή μας στην τοποθέτησή της επεσήμανε ότι σε αυτή την υπόθεση εκτός από τις ορατές πλευρές και τις προφανείς πολιτικές προεκτάσεις τους υπάρχουν και πολλές «αόρατες» πτυχές, για να επικεντρωθεί στα πολιτικά ζητήματα:
- Απ’ όσα έχουν δημοσιευτεί δημιουργείται η αίσθηση ότι Δήμος-
Πόλη και Ολυμπιακός ταυτίζονται κάτι που συστηματικά
επιδιώκει και καλλιεργεί η πλειοψηφία. Άλλωστε ως παράταξη
στην Περιφέρεια και στο Δήμο έχουμε υποστεί την βία και τις
απειλές από «φιλάθλους» και έντυπα διαφόρων αποχρώσεων, όχι για τις αθλητικές μας προτιμήσεις αλλά για τις πολιτικές μας
θέσεις και απόψεις.
- Η δημοτική αρχή οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση καταγγέλλοντας κάθε παράνομη πράξη και δραστηριότητα που
γίνεται στο όνομα μιας συλλογικής προτίμησης.
- Η δημοτική αρχή οφείλει να οριοθετήσει ξεκάθαρα τις σχέσεις
του Δήμου, της πόλης και του Ολυμπιακού. Η πόλη δεν ανήκει σε
καμία ανώνυμη εταιρεία, ανήκει στους κατοίκους της.
- Η συγκρότηση και η αναπαραγωγή των οπαδικών στρατών που συντηρούνται οικονομικά από πολλές γκρίζες ζώνες, με πρόσχημα μια συλλογική φίλαθλη προτίμηση, στην ουσία δεν είναι κάτι νέο.
Αντίθετα, επιβεβαιώνεται σε κάθε ευκαιρία, ότι αυτοί οι οπαδικοί
στρατοί ταυτίζονται με τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη επιχειρηματία.
Η υπόθεση στην ποινική της πλευρά θα πάρει τον δρόμο της. Και αυτό είναι η μία πλευρά. Η πολιτική πλευρά του ζητήματος είναι αυτή που πρέπει να αναδειχθεί και σ΄αυτό πρέπει να πάρουν θέση οι φορείς της πόλης. Η πόλη οφείλει να διεκδικήσει την πολιτική της αυτονομία από τους οπαδικούς στρατούς, καθώς και από τα αθλητικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.