Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Δύναμη Πολιτών "Πρωτοφανής Επίδειξη Αντιδημοκρατικής Συμπεριφοράς"

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε ακόμη και να ακούσει τους κατοίκους του Κάτω Κουκλακίου

Με μια πρωτοφανή για την ιστορία του Δήμου μας κίνηση, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου χθες 20 Απριλίου δεν δέχθηκε καν να συζητηθεί αίτημα δεκάδων κατοίκων του Κάτω Κουκλακίου. Αντιπροσωπεία των κατοίκων είχε καταθέσει έγκαιρα και εγγράφως αίτημα να συζητηθεί ανάκληση της υπ΄ αριθ. 31/2022 απόφασης του ΔΣ, με την οποία έγινε παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στη Μητρόπολη για την τοποθέτηση προκατασκευασμένου ναού. Η διοίκηση όχι απλά δεν έθεσε το αίτημα των κατοίκων στην Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ., αλλά καταψήφισε χθες την πρόταση της Δύναμης Πολιτών, να εισαχθεί εκτός Ημερήσιας Διάταξης, αγνοώντας επιδεικτικά τους κατοίκους που βρίσκονταν εκεί κρατώντας στα χέρια τους πάνω από 250 υπογραφές συμπολιτών μας, που ζητούν να παραμείνει ο χώρος πράσινο. Μαζί με τους συμβούλους που στηρίζουν τη διοίκηση κατά του αιτήματος των κατοίκων ψήφισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πόλης της Καρδιάς μας.


Μετά από αυτή την επίδειξη αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και ασέβειας απέναντι στους κατοίκους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Κατά την αποχώρησή μας, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια έκρηξη «επιχειρημάτων» και «καταγγελιών» για το θέμα που λίγο πριν οι ίδιοι οι «καταγγέλλοντες» είχαν απορρίψει τη συζήτησή του!
Καλούμε τον λαό της πόλης μας να καταδικάσει αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Μια απόφαση που λαμβάνεται ερήμην των κατοίκων, χωρίς στοιχειώδη συζήτηση μαζί τους, χωρίς καν να έχει συνεδριάσει το τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο, χωρίς καμιά τεκμηρίωση από τις υπηρεσίες του Δήμου, είναι κοινωνικά και πολιτικά παράνομη.
Ως Δύναμη Πολιτών δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων να μην επιτρέψουν ένας χώρος που επί δεκαετίες είναι ζώνη πρασίνου να μετατραπεί σε «οικόπεδο» για οποιαδήποτε χρήση. Καλούμε όλες τις παρατάξεις και τους συμβούλους που διαφωνούν με αυτή την παραχώρηση να στηρίξουν τις ενέργειες που θα αποφασίσουν οι κάτοικοι και να βάλουν φραγμό στις παρανομίες της διοίκησης Βούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: