Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Όταν δεν πιάνουν τα pass και τα καλάθια, αναζητούν τη θεία φώτιση...

Τη Νέα Φιλαδέλφεια επέλεξε η ηγεσία του Υπουργείου (υπ)Ανάπτυξης για να παραστεί στην τέλεση του Αγιασμού των Υδάτων, όπως βλέπουμε από το άφθονο φωτογραφικό υλικό που φρόντισαν ντόπιοι και επισκέπτες πολιτικοί να διακινήσουν στα social media. 

Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, το δίδυμο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που σχεδόν καθημερινά διαφημίζουν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τις πολυεθνικές, είναι οι εφευρέτες του «καλαθιού του νοικοκυριού». Αυτής της γελοιότητας, όπου πρέπει κάθε καταναλωτής να αναζητά στο ίντερνετ ποιο σούπερ μάρκετ έχει φθηνότερα μακαρόνια, ποιος έχει φθηνότερο γάλα, ποιος έχει φθηνότερες παιδικές πάνες και μετά να αρχίσει να περιφέρεται από κατάστημα σε κατάστημα για να ψωνίσει τα απαραίτητα για το σπίτι του. Κι αυτό το ονομάζουν παρέμβαση στην αγορά και πάταξη της αισχροκέρδειας... Και περηφανεύονται ότι έριξαν τις τιμές...

Εδώ ο κ. υπουργός διαφημίζει το γάλα ιδιωτικής ετικέτας γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, η οποία το 2021 έκανε τζίρο σχεδόν 4 δισ.

Ακόμα και τα επίσημα στοιχεία τους διαψεύδουν. Τα τρόφιμα το Νοέμβριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ήταν ακριβότερα 15% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021. Ανεπίσημα, υπάρχουν προϊόντα, όπως το γάλα, στα οποία οι ανατιμήσεις έφτασαν το 40%. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς... οικονομολόγος για να αντιληφθεί την ακρίβεια που μαστίζει την αγορά. 

Η αισχροκέρδεια καλπάζει, μήνα με το μήνα οι τιμές ανεβαίνουν και η χώρα μας είναι... πρωταθλητής Ευρώπης στις τιμές καυσίμων, στις τιμές ενέργειας (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο), αλλά και σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως το γάλα, οι παιδικές πάνες και τα βρεφικά γάλατα.

Οι επίσημοι επισκέπτες μας, Γεωργιάδης και Παπαθανάσης, αλλά και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, αντί να αναζητήσουν τις πηγές της ακρίβειας και να λάβουν δραστικά μέτρα, όπως π.χ. έκανε η κυβέρνηση της Ισπανίας που μείωσε ή μηδένισε το ΦΠΑ σε βασικά είδη, το έριξαν στο μόνο που γνωρίζουν να κάνουν καλά: ετοιμάζονται να μοιράσουν επιδόματα ελεημοσύνης. Και μάλιστα όχι άμεσα, αλλά κατά τον... Μάρτιο, όταν θα πλησιάζουν οι εκλογές. 

Κι αντί να... κρύβονται, αντί να ντρέπονται για την κοροϊδία, τολμούν να εμφανίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στη Λίμνη του Άλσους, μαζί με την υφυπουργό Υγείας Ζ. Ράπτη. 

Δεν ξέρω αν πήραν φώτιση από την τελετή οι 3 υπουργοί που μας έκαναν την «τιμή» να έρθουν στο Δήμο μας, αλλά βρήκαν την ευκαιρία οι τοπικοί κομματάρχες να φωτογραφηθούν μαζί τους για να μας θυμίσουν πόσο ταυτισμένοι είναι με αυτή την πολιτική της κυβέρνησης. 

Ελπίζουμε και οι δεκάδες κάτοικοι της πόλης που παρεβρέθηκαν στην τελετή να θυμηθούν στις επερχόμενες εκλογές (βουλευτικές και αυτοδιοικητικές) και να τους «τιμήσουν» ανάλογα. Γιατί καλή η θεία φώτιση, αλλά χρειάζεται και οι άνθρωποι να παίρνουν θέση και να αναζητούν φωτεινή διέξοδο από το πολιτικό έρεβος που ζει η χώρα και η πόλη μας με την πολιτική των καλαθιών και των κουπονιών, από τους Μητσοτάκηδες, τους Πάτσηδες, τους Χειμάρες, αλλά και τους τοπικούς κομματικούς τους φίλους... 

Γιώργος Κατερίνης

Υ.Γ. Και για να μην ξεχνιόμαστε: από κοντά και το κόμμα της νυν αντιπολίτευσης, που ήρθε στην πόλη μας να μας θυμίσει ημέρες και έργα από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (και ΛΑΟΣ, για να μην ξεχνιόμαστε). Λοβέρδος και Άδωνις έχουν αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στην υγεία, όπως το κλείσιμο του Νοσοκομείου της περιοχής μας (Νοσ. Πατησίων - «Παπάδων»)...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.