Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Πόσο απέχει το «δεν πληρώνω», το «τα παίρνω» και το «όπου κάτσει»;

Μια ετερόκλητη συνεργασία κυοφορείται στην πόλη, όπως φαίνεται και από την ανάρτηση «έγκυρης» ιστοσελίδας της πόλης. Η λεγόμενη «Ανεξάρτητη Κίνηση» που σχετικά πρόσφατα ίδρυσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Παπαλουκά και Α. Γούλας, σύμφωνα με όσα γράφονται, ετοιμάζονται για συνεργασία με την «Πόλη της Καρδιάς μας» του Χ. Τομπούλογλου. 


Να σημειώσουμε ότι η κ. Παπαλουκά, η οποία ξεκίνησε την αυτοδιοικητική της καριέρα στο πλάι του Π. Γρετζελιά, για να περάσει στη συνέχεια στο Κίνημα «Δεν Πληρώνω», συμμετείχε στη Δύναμη Πολιτών στις εκλογές του 2014 και ακολούθως χρημάτισε μέλος της δημοτικής αρχής του Άρη Βασιλόπουλου. Επανεκλέχθηκε το 2019 με τη Δύναμη Πολιτών και σύντομα απομακρύνθηκε από την παράταξη και συνέχισε ως ανεξάρτητη.

Ο κ. Γούλας έλαβε μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 με την παράταξη του Τ. Κωνσταντινίδη, η οποία ήδη πριν τη Β' Κυριακή των εκλογών στήριξε την εκλογή του Γ. Βούρου και ακολούθως ο επικεφαλής έγινε μέρος της διοίκησης. Ο Α. Γούλας αν και ουδέποτε ήρθε σε ρήξη με τον επικεφαλής του, συνέχισε τη θητεία του ως ανεξάρτητος. Στην πόλη έγινε γνωστός από την δράση του στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ έχει και μια ιδιαίτερη συνδικαλιστική δραστηριότητα στο χώρο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Την τριάδα των ανεξάρτητων συμβούλων συμπλήρωνε ο Ι. Ουσταμπασίδης, εκλεγμένος με την παράταξη Γρετζελιά, αλλά ανεξαρτητοποιημένος εξ αρχής. Είναι ο πρώτος που εδώ και μήνες, αν και στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, έχει... σαλπίσει ένταξη στον παραδοσιακά δεξιό συνδυασμό του Χ. Τομπούλογλου.

Η ανεξάρτητη διαδρομή των Γούλα - Παπαλουκά φαίνεται ότι ήταν πολύ σύντομη αφού και αυτοί ετοιμάζονται για κοινή εκλογική κάθοδο με το συνδυασμό Τομπούλογλου. Ενδιαφέρον θα έχει η στάση των υπολοίπων «στελεχών» της Ανεξάρτητης Κίνησης, κάποιοι από τους οποίους έχουν αριστερό παρελθόν.

Ο κ. Τομπούλογλου, με το βαρύ δικαστικό και πολιτικό του παρελθόν, φαίνεται ότι ακολουθεί το παράδειγμα Βούρου, ο οποίος το 2019 συγκέντρωσε κάθε «διαθέσιμο» τοπικό παράγοντα και κατάρτισε ένα συνδυασμό - συνονθύλευμα, με τα γνωστά αποτελέσματα για την πόλη και τον Δήμο. Η μόνη διαφορά, ότι ο Βούρος εκκίνησε από το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, για να εναγκαλιστεί τη Νέα Δημοκρατία και να φθάσει να είναι... κολλητός με όλους τους δεξιούς και ακροδεξιούς υπουργούς. Ο Τομπούλογλου ξεκινά από τη Νέα Δημοκρατία, από την οποία μόνο τύποις έχει απομακρυνθεί μετά την γνωστή εμπλοκή του στην υπόθεση δωροδοκίας (για την οποία σημειωτέον έχει καταδικαστεί τόσο πρωτόδικα, όσο και στο εφετείο) και δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργάζεται με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αλλά και ανθρώπους που βρίσκονται στις παρυφές της Αριστεράς.

Η κυοφορούμενη ετερόκλητη σύμπραξη έχει δημιουργήσει σάλο στην προοδευτική κοινωνία της πόλης, η οποία βλέπει για άλλη μια φορά να διαμορφώνονται εκλογικοί συνδυασμοί χωρίς αρχές και με μοναδικό συνεκτικό ιστό αδιόρατες συναλλαγές.

Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα...