Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευσηΗ ΝΕ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ και
 η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 
σας προσκαλούν στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνουν την
Τρίτη 27 Ιουνίου, στις 19:30
στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς 

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Η Ο.Μ. Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου μας για το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία.
Καλούμε την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν όλα τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό προς όφελος των εργαζομένων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ


Έχουν περάσει, σχεδόν, 35 χρόνια, από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα πρώτα έργα στον άνω ρου του Αχελώου (μεγάλα φράγματα, ταμιευτήρες, υδροηλεκτρικά έργα, σήραγγες εκτροπής κλπ.), που, όλα αυτά τα χρόνια, συνηθίσαμε να αποκαλούμε έργα της εκτροπής του Αχελώου, καθώς η συνδυασμένη λειτουργία τους είχε -και έχει- σαν σκοπό την υλοποίηση ενός παράλογου στόχου, αυτού της μεταφοράς των νερών του Αχελώου στο Θεσσαλικό κάμπο. Δεν είναι τυχαίο ότι, μετά από τόσες δεκαετίες, το έργο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει λειτουργήσει, παρά τη διαρκή και ασφυκτική πολιτική πίεση -από τη μια, ως την άλλη άκρη του πολιτικού φάσματος- και παρά το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, που εκδηλώνεται συστηματικά.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του δήμου μας και σε όλους τους δήμους της χώρας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Η αναμενόμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οδηγεί στην απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και στην μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Είμαστε μαζί σας, σαν εργαζόμενοι απαιτώντας το δικαίωμα στη δουλειά,

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Οι χειρότερες εκτιμήσεις για την κατάληξη της υπόθεσης των παρατάσεων συμβάσεων εργασίας στην καθαριότητα των Δήμων επιβεβαιώθηκαν με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση, παρότι αναγνωρίζει ότι εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων που όριζε η ρύθμιση Σκουρλέτη και υποδεικνύει την επιστροφή των δεδουλευμένων μισθών τους.

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Μουσικό Διάλλειμα


Στη διένεξη που έχει αρχίσει εδώ και πάνω από 3 χρόνια ανάμεσα στη Δύναμη Πολιτών και μια Α.Ε., είναι γνωστό ποιος υποστηρίζει το Δημόσιο Δίκαιο και ποιος τα Ιδιωτικά συμφέροντα.

Ας μην ξεχνάμε ότι η λέξη idiot στα αγγλικά προέρχεται από την ελληνική λέξη «ιδιώτης».

Μιας και πλησιάζει του ΑηΓιαννού, κλείνω μουσικά…στίχοι Μάνου Ελευθερίου, μουσική Δήμου Μούτση, πρώτη εκτέλεση από τον αξεπέραστο Δημήτρη Μητροπάνο…

Αφιερωμένο στους ιδιώτες…εν γένει!

Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές
του Αη-Γιάννη αχ πόσα ξέρεις και μου λες
αχ πόσα τέτοια ξέρεις και μου λες
που 'χουν πεθάνει

Ο Περιπτεράς 

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ...

ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΜΑΤΟΥ (ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΟΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ)

αναδημοσίευση απο  aekwatch.gr

Άλλη μια πράξη της φαρσοκωμωδίας «νέο γήπεδο Α.Ε.Κ.» παίχτηκε την δομάδα που μας πέρασε. Βέβαια για να είμαστε σωστοί το project του νέου γηπέδου είναι είτε φαρσοκωμωδία, είτε δράμα αναλόγως της οπτικής και των διαθέσεων του θεατή. Για τους περισσότερους πάντως η όλη υπόθεση είναι πολύ μπερδεμένη∙ κυρίως γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο Μελισσανίδης με την δύναμη που έχει (και αφού έχει το δίκιο με το μέρος του) ΔΕΝ έχει ξεκινήσει ακόμα το γήπεδο. Όσα ψελλίζουν οι κανάγιες του ΔΕΝ πείθουν κανέναν παρά μόνον αυτούς που νομίζουν ότι ο «Διοικητικός Ηγέτης» είναι «η μόνη λύση»∙ αυτούς τελικά που ΔΕΝ έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και τις δυνάμεις του και γι’ αυτό ψευτοζούν με τα ψίχουλα που οι ισχυροί αφήνουν να πέσουν από το τραπέζι. Γι’ αυτούς η ίδια τους η ύπαρξη είναι «κατά παραχώρηση», συνεπώς την οφείλουν στον εκάστοτε ισχυρό.
Η έγκριση της υψομετρικής.
Ξεκινώντας από την δημοσίευση της «Έγκρισης της υψομετρικής μελέτης των δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων του Ο.Τ. 295…» προκύπτουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες όπως:

Επιθετική ανακοίνωση της Δικέφαλος ΑΕ

αναδημοσίευση από www.politisfx.gr

Με ανακοίνωσή της η Δικέφαλος ΑΕ απαντά στο δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, χωρίς ωστόσο να αντικρούει το βασικό ισχυρισμό του Δήμου ότι δικαιώνεται από την έγκριση των υψομέτρων.

Αφού η Δικέφαλος μιλά για «θράσος» και κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι «ψεύδεται ασύστολα» αναφέρεται σε «παράνομες εγκαταστάσεις» και «καταπατημένες (;) εκτάσεις του Άλσους», αφήνοντας απειλητικές αιχμές για τις «υποχρεώσεις» του Δήμου. Δεν απαντά ωστόσο σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε η ανακοίνωση του Δήμου.

Δικαίωση για το Δήμο η έγκριση των υψομέτρων του γηπέδου από το ΥΜΕ

                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Η δημοσιοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΥΜΕ) για την έγκριση υψομετρικής μελέτης της Δικέφαλος ΑΕ (ΑΔΑ: Ω17Υ465ΧΘΞ-67Χ), που αφορά μόνο τους δύο αδιάνοικτους πεζοδρόμους και όχι την τροποποίηση των υψομέτρων του δρόμου που σχεδιάζεται να ταπεινωθεί, δικαιώνει απόλυτα τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος και τις ενέργειες των Τεχνικών Υπηρεσιών του,

Έναρξη θερινού CAMP 2017 την Τετάρτη 21 Ιουνίου

Το θερινό πρόγραμμα ημερήσιας αθλητικής και δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ξεκινά την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, με καθυστέρηση δύο ημερών, για την οποία ζητάμε την κατανόηση των ωφελουμένων.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος, που είναι οι διπλάσιοι φέτος, λόγω του πραγματικά πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος που μας ώθησε στο να αυξήσουμε το δυναμικό στα δύο σχολικά συγκροτήματα που θα φιλοξενήσουν το

Κλήδονας 2017 στον Πεζόδρομο Σάρδεων

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και η Κοινωφελής Επιχείρηση του, διοργανώνει την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, στις 20:00 στον πεζόδρομο  Σάρδεων. Η αναβίωση του εθίμου  θα παρουσιαστεί από την Νεανική Θεατρική Σκηνή.


Θα ανάψουμε την φωτιά του Αϊ -Γιαννιού για να κάψουμε τα μαγιάτικα στεφάνια. Θα ακολουθήσει γλέντι με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής και τα χορευτικά του Δήμου μας. Την επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει η ηθοποιός Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Σε κατάληψη τα αμαξοστάσια των Δήμων

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ξεκίνησαν οι τρίημερες καταλήψεις των αμαξοστασίων των δήμων σε όλη τη χώρα που εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή την αρνητική απόφαση που έλαβε στις 16 Ιουνίου η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους. Στόχος των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων στους δήμους είναι να μην βγει κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους και να μην γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων, τουλάχιστον έως και την Πέμπτη, οπότε έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία.

ΧΠΤ

Η συντομογραφία του σημερινού κειμένου είναι αυτό που γράφει ο σουβλατζής μας όταν παραγγέλνω σουβλάκια για τους μάγκες μου.
ΧΠΤ, δλδ Χοιρινό (γύρο) – Πατάτα – Τζατζίκι.
Αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν το περασμένο ΣΚ διάβασα διάφορα κείμενα για την πόλη μας που είχαν την λέξη «μύρισε» στο τίτλο τους.