Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Ιδρύματα, ισόβια μέλη και αναξιοκρατία...

Δεν θα πάψω όσο ζω να παλεύω για την αυτοτέλεια και την υποδειγματική λειτουργία αυτού του Νοσοκομείου», γράφει ο γνωστός τοπικός πολιτικός και αυτοδιοικητικός παράγοντας που διετέλεσε σχεδόν 25 χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού» κι εξιστορεί τις προσπάθειες που κατά την άποψή του γίνονται για να αλωθεί η διοίκηση του Νοσοκομείου. Δεν θα ασχοληθούμε με τα νομικά ζητήματα, άλλωστε για τον ίδιο τουλάχιστον η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί: μετά την καταδίκη του από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων έχει κριθεί έκπτωτος από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την ηθική πλευρά του θέματος, το οποίο θίγεται σε αυτή την ανάρτηση. Γιατί τα πρόσωπα που διεκδικούν να διαχειριστούν τις τύχες της πόλης και εμφανίζονται τιμητές της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης, θα πρέπει να μην τι άλλο να μπορούν να επιδείξουν και την ανάλογη ηθική διάσταση.

Μια νύχτα στο Μουσείο

Για τρίτη συνεχή χρονιά, sleepover για τους μικρούς μας φίλους στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού "Φιλιώ Χαιδεμένου".Μια αξέχαστη νύχτα στο πλαίσιο τετραημέρου εκδηλώσεων (17- 21 Μαΐου 2017) που οργάνωσε το Παγκόσμιο ΠολιτιστικόΊδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Θαύμα! ο ΑΝΤ1 (ξανα) ανακάλυψε τη Φιλαδέλφεια!

Δεν είναι κρυφό ότι όλα τα τηλεοπτικά μέσα, έχουν επιλέξει να μην δείξουν ούτε μια φορά, πλάνα από βανδαλισμούς και τραμπουκισμούς στη Ν.Φιλαδέλφεια, αλλά ούτε και την συγκέντρωση που έκανε ο Δήμος την περασμένη Δευτέρα 15 Μάη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην πόλη. Αντιθέτως παίρνουν ανοιχτά θέση κατά της δημοτικής αρχής, συχνά περνώντας τα όρια της συκοφαντίας.
Αυτή τη φορά ο  ΑΝΤ1, μετά τα ληγμένα κοτόπουλα (ΕΔΩ), ανακάλυψε τη Φιλαδέλφεια με αφορμή την συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου από το σωματείο, για την υπεράσπιση αιτημάτων προς την κεντρική κυβέρνηση. (ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου . 

Ανακοίνωση του Δημάρχου για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Από σήμερα 19/5 οι εργαζόμενοι του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας, αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που οδηγεί σε απόλυση χιλιάδες συμβασιούχους των ΟΤΑ.

 Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι για όσο διάστημα διαρκούν οι κινητοποιήσεις, η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνεται κανονικά. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων και η απόθεση των απολύτως αναγκαίων προς αποκομιδή, να φροντίσουν να γίνεται αποκλειστικά εντός των κάδων

Κατάληψη στο Δημαρχείο, από τους εργαζόμενους του Δήμου

Κατάληψη έκανε το σωματείο εργαζομένων σήμερα στο δημαρχείο για τους συμβασιούχους που απειλούνται με απόλυση. Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία στους Δήμους. Δείτε την ανακοίνωση της ομοσπονδίας (ΕΔΩ) 

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Προσοχή! λόγω απεργίας, κρατείστε τα σκουπίδια στο σπίτι ή έστω στο μπαλκόνι

Ανακοίνωση από το Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας : 

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων των Ο.Τ.Α α΄βαθμού, από αύριο 19-5-2017 και τις επόμενες ημέρες, η Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος, θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας και παρακαλούνται οι δημότες, να μην τοποθετούν τα απορρίμματα, έξω από τους κάδους. 
Παρακαλούμε για την κατανόησή σας και όπως ανταποκριθείτε για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Καθαρίστε τα οικόπεδά σας, ενόψει θέρους

Από τον Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, το δελτίο τύπου:

Ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, ότι υποχρεούνται στον καθαρισμό αυτών,

Νέες παιδικές χαρές

Παιδική χαρά στην οδό Επταλόφου. Το έργο αφορά : κατασκευή δαπέδου ασφαλείας, πέργκολα, νέα όργανα, ανακατασκευή περίφραξης, χρωματισμούς και παγκάκια.Υπό κατασκευή παιδική χαρά στο Κάτω Κουκλάκι. Το έργο αφορά: Κατασκευή δαπέδων ασφαλείας, νέα όργανα, παγκάκια, αποκατάσταση ποτιστικού συστήματος, ανακατασκευή πεζοδρομίων περιμετρικά και χρωματισμοί ξύλινων κατασκευών (περγκολα).


Επίσης άλλες δύο νέες παιδικές χαρές, προγραμματίζονται μέσα στο Άλσος. 

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Αρ. Βασιλόπουλος: Μπορούμε να σπάσουμε τον φόβο!

Μετά από 2,5 χρόνια, στους δρόμους οι πολίτες της Φιλαδέλφειας
Οι πολίτες της Φιλαδέλφειας σήκωσαν το πέπλο σιωπής και ανοχής στην ανομία και ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα του δήμου με αίτημα την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην πόλη και την προστασία των δημόσιων χώρων. Πρόσωπα χαμογελαστά έδειξαν πως διεκδικούν ξανά την πόλη μετά από 2,5 χρόνια φόβου και τρομοκρατίας.

“Περιμέναμε πολύ καιρό να γίνει μια τέτοια εκδήλωση... Να νιώσουμε ξανά ότι η πόλη μάς ανήκει

Σταυρόλεξο

Οι ώρες στο περίπτερο μερικές φορές περνάνε πολύ αργά και έτσι το έχω ρίξω στα σταυρόλεξα!
Φτιάχνω και τα δικά μου σταυρόλεξα ενίοτε...
Αυτές τις μέρες φτιάχνω ένα για την πόλη μας... με ουσιαστικά μόνο...
Ιδού μερικά...

Άλσος / δάσος / δέντρα/ ομάδα / παρέα / κερκίδα / φανατισμός / φανέλα / σώβρακο / καπέλο / λίμνη / οξυγόνο / ρίζα / φύλλα / φίλος / εχθρός / αντίπαλος / διαιτητής / παράγοντας / επιχειρηματίας / γήπεδο / μαγαζί / πελάτης / τούβλο / τσιμέντο / δενδροστοιχία / σχολείο / παιδιά / χαμόγελο / μέλλον / δύναμη / πολίτες / αισιοδοξία / χαρά / πόλεμος / θεός / δήμαρχος / επανάληψη / κατάληψη / μπέρδεμα / υπογειοποίηση / υψόμετρα / Στρούγκα / ελευθερία / σκέψη / φως / θέληση / νίκη.
                                                                                     

                                                                                          Περιπτεράς

ΟΛΟΙ στο Δρόμο ενάντια στο 4ο Μνημόνιο που φέρνει το πολυνομοσχέδιο

24ωρο λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σήμερα 17 Μαΐου εξαιτίας της πανελλαδικής απεργίας.
Συγκεντρώσεις και πορείες στη Βουλή, καλούν ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ,  ΠΑΜΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ενάντια σε: 
- κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για 32 τουλάχιστον Κυριακές το χρόνο
-   νέα μείωση των συντάξεων, νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, 
-   νέα αύξηση της φορολογίας, 
- κατάργηση του Υπουργικού βέτο για τις ομαδικές απολύσεις, χρονική επιμήκυνση των αντιδραστικών ρυθμίσεων της περιόδου 2011 – 2012 για τις συλλογικές συμβάσεις, επαναφορά του άρθρου 4 για τις απεργίες και 
-  περαιτέρω εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων ύδρευσης
Lifting σε Δημοτικά κτίρια

Ανακαίνιση  όψεων στο όμορφο νεοκλασσικό στην οδό Ραιδεστού, που στεγάζει τις υπηρεσίες Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.

Ανακαίνιση και στο κτίριο στο Τρίγωνο, που στεγάζει το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και τη Δημοτική Αστυνομία.

Κατασκευάζεται η ανατολική είσοδος στο Άλσος

Η νέα είσοδος στην ανατολική πλευρά, που θα εξυπηρετήσει πολλούς κατοίκους. Κατασκευάζεται με πέτρα, σε αρμονία με το δασικό χαρακτήρα του χώρου.
Τα έργα που θα ομορφύνουν, θα πρασινίσουν και θα αναβαθμίσουν το Άλσος μας, το στολίδι ολόκληρης της περιοχής, ξεκίνησαν!

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Δημοφιλής νεαρός ηθοποιός με το συγκρότημά του, δέχθηκε να παίξει για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στη γειτονιά που μεγάλωσε, στην συγκέντρωση της περασμένης Δευτέρας. Με μια συμβολική αμοιβή για τους μουσικούς του συγκροτήματος. Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση ότι θα παίξουν, τα εκατοντάδες συκοφαντικά και υβριστικά μηνύματα  και οι απειλές για φυσική εξόντωση,  τον έκαναν να ακυρώσει μέσα σε λίγες ώρες, το Σάββατο 13/5 (ΕΔΩ)
Δύο μέρες μετά, 15/5 ημέρα της συγκέντρωσης, αναλαμβάνουν οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ στο μεσημβρινό αθλητικό μαγκαζίνο, να συνεχίσουν το διασυρμό.

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Έκθεση Τμημάτων Ζωγραφικής και Φωτογραφίας στο ΠΠΙΕΔ -Συναυλία με Ορφέα Περίδη- Λιζετα Καλημέρη

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης των Τμημάτων Ζωγραφικής και Φωτογραφίας του Εικαστικού μας Εργαστηρίου την Παρασκευή  26 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30 στον χώρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού  Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς, Δεκελείας 152 και Ατταλείας, στη  Νέα Φιλαδέλφεια (Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας).

Στα πλαίσια των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Ορφέα Περίδη και την Λιζέτα Καλημέρη στο υπαίθριο θεατράκι και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24/05 έως και τις 28/05 και θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 19:00 έως τις 21:00.
  
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΑπέτυχε η συγκέντρωση του Δήμου; φαντάσου και να πετύχαινε!

Μεγάλη στεναχώρια έχει προκαλέσει σε κάποιους η χθεσινή συγκέντρωση του Δήμου για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην πόλη.
Οι αθλητικογράφοι (για όποιον δε το θυμάται, ο ΟΠΑΠ ανήκει στον Δημήτρη Μελισανίδη), έκαναν στην αρχή λόγο για 80-100 άτομα. Έφεραν και κάτι φωτογραφίες, που είχαν τραβήξει αρκετή ώρα πριν αρχίσει η συγκέντρωση για να το αποδείξουν. Αυτοί βέβαια που μιλούσαν στο ραδιόφωνο, όπως ο Θάνος Λιακόπουλος, της κρατικής ΕΡΑΣΠΟΡ, δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα. Μετέδωσαν την "είδηση", αντικειμενικά, όπως κάνουν εδώ και τόσο καιρό, που στολίζουν τον Δήμο και τον Βασιλόπουλο από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Οι άλλοι, των διάφορων οπαδικών μέσων και των τοπικών "προθύμων" που τραμπουκίζουν δια του πληκτρολογίου, είναι απαρηγόρητοι.
δε σε ακούνε τίγρη, άλλα τους λες άλλα κάνουν
Παρά τις ακούραστες προσπάθειές τους να πείσουν ότι δεν πρέπει να πάει κανείς στη συγκέντρωση,παρά το "λυντσάρισμα" στο οποίο υπέβαλαν το νεανικό συγκρότημα του Γ. Χατζηγεωργίου, με αποτέλεσμα να ακυρώσει την συμμετοχή του,και παρά τους περίπου 100- 120 αγριεμένους με τα λοστάρια, που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν,η συγκέντρωση όχι μόνο έγινε, αλλά είχε και επιτυχία.
Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να έχει πάει και καλύτερα, αν ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Λύσανδρος Γεωργαμλής, δεν απογοήτευε τους θαυμαστές του όταν υπαναχώρησε από την αρχική του υπόσχεση και δήλωσε δημόσια ότι δεν θα παραστεί γιατί φοβάται "προβοκάτσια" που ετοιμάζει ο Βασιλόπουλος.
Έστω και έτσι όμως, η συγκέντρωση συγκέντρωσε πολύ κόσμο και έσπασε το φράγμα του φόβου και της απόλυτης σιωπής για τα όσα φαιά συμβαίνουν στη Φιλαδέλφεια.
Δεκάδες και συνεχείς είναι οι αναρτήσεις για την "αποτυχία" της συγκέντρωσης. Φαντάσου και να είχε επιτυχία ρε φίλε.

Η σφήνα

Χθες, γέμισε η πλατεία

Ας ξεχάσουμε για λίγο τα μίζερα και τα σκοτεινά.
Τους ξενόφερτους στρατούς που πίνουν καφέ κάθε μέρα στην πόλη μας και τους διαμαντένιους δημοσιογραφίσκους που κάνουν το άσπρο μαύρο και το κόκκινο κίτρινο... 
Χθες, γέμισε η πλατεία! Παρά το face control και τον φόβο...Φόβο μήπως μας αναγνωρίσουν οι τραμπούκοι και μας καταγράψουν...
Στην πολιτική όπως και την οικολογία λένε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε παγκόσμια και να δρούμε τοπικά!
Χθες αυτό έγινε πράξη! Το τοπικό πρόβλημα έγινε Πανελλήνιο και αυτό είναι μεγάλη Επιτυχία!
Από χθες, όλη η Ελλάδα ξέρει για τον Αγώνα μας στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα και σε αυτό τον Αγώνα δεν θα χάσουμε!
Σε αυτόν τον αγώνα, μας λοιδορούν ότι δεν είμαστε συνεπείς, ότι λέμε όχι για να λέμε όχι και άλλα σκαιά.
Αν διαβάσει ένας υπομονετικός και προσεκτικός αναγνώστης (σαν αυτούς που έχω πελάτες στο περίπτερό μου) τι λέγαμε ως Δύναμη Πολιτών για το Περιβάλλον το 2014 https://issuu.com/dynamipoliton/docs/perivallon_gia_pdf) και τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, τότε μπορεί να διαπιστώσει αν είμαστε συνεπείς ή όχι...

Έχω κουραστεί να διαβάζω για τον "γαύρο τον Δήμαρχο" ή τους "πράκτορες του χοντρού"...

Η Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι Πειραιάς! Είναι η Πόλη της Αριστεράς! 
(λέει σωστά ένας φίλος πελάτης) 

Αρκετά λοιπόν με το παραμυθάκι ότι είμαστε δήθεν κατά του γηπέδου...
Είμαστε ότι έχουμε γράψει στο πρόγραμμά μας και αγωνιζόμαστε να το εφαρμόσουμε μιας και αυτήν την Εντολή μάς έχει δώσει ο Λαός της Πόλης μας (Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα) το Μάη του 2014. 

Όλα τα άλλα είναι απλά κραυγές χωρίς πολιτικές θέσεις και ίχνος σκέψης...

                                                                                                                    Περιπτεράς

Φωτορεπορτάζ του Παρατηρητή

Πολύς ο κόσμος που μαζεύτηκε στην πλατεία και ακόμα περισσότερος ο κόσμος που την παρακολούθησε διακριτικά. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και από πολλές γειτονιές τη πόλης. Γονείς με τα παιδιά τους, παρέες νέων, οικογένειες ολόκληρες. Καθηγητές και δάσκαλοι από τα σχολεία της πόλης, εργαζόμενοι του Δήμου. Οι άνθρωποι της Λαϊκής Συνέλευσης, που το στέκι τους έχει βανδαλιστεί κι έχει αποκλειστεί από «οπαδούς». Η Στρούγκα που κι αυτή έχει υποστεί αποκλεισμό κι επιθέσεις.

Ήταν εκεί και καμιά τριανταριά οργανώσεις, φορείς, συλλογικότητες που έχουν συγκροτήσει με αφορμή την κατάσταση στην πόλη μας ένα Συντονισμό. Οι εκπρόσωποί τους μάλιστα

Όχι στη βία και την τρομοκρατία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αναδημοσιεύουμε από τη προσωπική του σελίδα στο facebook την ανάρτηση του  Άγγελου Καλοδούκα


Η συγκέντρωση στη Νέα Φιλαδέλφεια ενάντια στη βία και την τρομοκρατία τα είχε όλα. Πλήθος, παλμό, συγκίνηση, αποφασιστικότητα. Είχε όμως και κάτι άλλο που εμένα, και πιστεύω την πλειοψηφία όσων συμμετείχαν, τους συγκίνησε βαθύτατα. Η συγκέντρωση συσπείρωσε ανθρώπους από όλο το φάσμα της Αριστεράς και των κοινωνικών αντιστάσεων και αυτό στα σημερινά δεδομένα ήταν πρωτοφανέρωτο επίτευγμα. 
Στη συγκέντρωση μπορούσες να δεις άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, την επαναστατική Αριστερά, τη ΛΑΕ, και ναι!, θα πω την κακή λέξη, τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη (ακόμα και στελέχη) του νυν ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολλά και διάσπαρτα στο χώρο. Ένας εξαιρετικός σύντροφος από την «παλιά καλή εποχή» μόλις με είδε μου είπε:
«Είναι κάτι σαν reunion! ». 
Άλλη μια καλή μου σύντροφος μου είπε λίγο αργότερο:
«Είναι σαν να βρίσκομαι στην πρώτη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ!». 

Η ομιλία του Δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου


Συνδημότες και συνδημότισσες,
Εκπρόσωποι Δήμων, φορέων και συλλογικοτήτων
Φίλες και φίλοι,
Ζούμε σε μία αλλόκοτη εποχή. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς μία εποχή όπου καθίσταται απαραίτητη μία συγκέντρωση για τη δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε και σε μία πόλη με μακρά δημοκρατική παράδοση από την εποχή κιόλας του Τρυπιά, του Αμπατζή και του Σταματιάδη.
Μία συγκέντρωση για το αυτονόητο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών, των φορέων και των αιρετών της αυτοδιοίκησης να μπορούν να λένε άφοβα αυτό που πιστεύουν χωρίς να κινδυνεύουν να βρεθούν στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι από αφιονισμένους τραμπούκους;
Μία συγκέντρωση για να διεκδικηθεί το δικαίωμα να περπατά κανείς ελεύθερα σε όλα τα σημεία της πόλης του χωρίς να φοβάται ότι τον ακολουθεί κάποιος από πίσω;
Μία συγκέντρωση για να μπορεί να ακούγεται η άποψη της αυτοδιοίκησης που είναι ο θεσμός που είναι ο εγγύτερος σε μία κοινωνία που υποφέρει;
Μία συγκέντρωση για να σπάσει το πέπλο σιωπής των κυρίαρχων ΜΜΕ που είτε από φόβο, είτε από σκοπιμότητα αρνούνται εδώ και τρία χρόνια να μεταφέρουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην πόλη μας, διαστρέφοντας την πραγματικότητα.
Και πραγματικότητα στην πόλη μας έχει όνομα και έχει και υπευθύνους:
Είναι μία ιδιότυπη ομηρία από ανθρώπους που ντροπιάζουν ιστορικά σύμβολα και ιδέες προκειμένου να επιβάλουν την κυριαρχία και τα σχέδια των αφεντικών τους. Είναι μία διαρκής τρομοκρατία προκειμένου η πόλη μας να παραδοθεί στον έλεγχο επιχειρηματικών συμφερόντων, όπως δυστυχώς το έχουμε δει να γίνεται και σε άλλα μέρη της χώρας μας.

Όλη η εκδήλωση του Δήμου για την υπεράσπιση της δημοκρατίας (video)

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης και δημοκρατίας

Η δημοκρατική Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα μίλησε. Η μαζική παρουσία κατοίκων, συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων, αυτοδιοικητικών σχημάτων και προσωπικοτήτων έσπασε τον κλοιό της τρομοκρατίας και της σιωπής που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στην πόλη μας.


Μια μεγάλη συγκέντρωση δυο χιλιάδων ανθρώπων στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν το πρώτο βήμα υπεράσπισης της δημοκρατίας στην πόλη, της ελεύθερης έκφρασης και των δημόσιων χώρων.

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Ο Χαλκηδονικός πρωταθλητής

Στην 26η αγωνιστική ο Χαλκηδονικός νίκησε με 4-1 τον Διαγόρα Αιγάλεω και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή . Έτσι η ομάδα των 20χρονων πέτυχε την άνοδο στην Β' κατηγορία . Σε όλο τον Β΄ γύρο του πρωταθλήματος ο Χαλκηδονικός περέμεινε αήττητος. Αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα απ όλα στα παιδιά για την προσπάθεια τους , όπως επίσης στον προπονητή κ. Γιάννη Σπαθή και τη διοίκηση που κατάφερε να σταθεί στο πλευρό των παιχτών ολη τη χρονιά και να τα βοηθήσει στον αγώνα της ανόδου. Καλή επιτυχία στην νέα κατηγορία .


Ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας

Η εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος σήμερα Δευτέρα 15/5/2017 και ώρα 19:00μ.μ στην Πλατεία Πατριάρχου θα μεταδίδεται ζωντανά στην παρακάτω διεύθυνση:Αφροδίτη Μάνου "Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου ...

στους πολίτες της  Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, στον αγώνα τους  για την προστασία  της  Δημοκρατίας, την ελεύθερη έκφραση  της γνώμης,  την ποιότητα στην καθημερινή ζωή  στην πόλη τους. Αγαθά που κερδίζονται μέσα από τον πολιτισμό, την αισθητική  την φροντίδα για τον άνθρωπο, καταπολεμώντας  την  τρομοκρατία, τη  μισαλλοδοξία και  τον φανατισμό που καλλιεργείται από κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα  . Αυτές τις αρχές, είναι καθήκον όλων μας  να προστατεύουμε, πάντα και παντού."
                                                                                                       Αφροδίτη Μάνου

οι εξορμήσεις της Δύναμης Πολιτών για τη συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκαν οι καθημερινές εξορμήσεις της Δύναμης Πολιτών με επικεφαλή τον Δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο στις γειτονιές της πόλης. Το αντικείμενο των εξορμήσεων ήταν η ενημέρωση του κόσμου τον οποίο καλούσαν  να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του και να ζει σε μια πόλη με βιώσιμους όρους .


Απεύθυναν κάλεσμα στους πολίτες για την σημερινή (15/5) ανοιχτή συγκέντρωση και συναυλία στη πλατεία Πατριάρχου για  να σπάσει το «πέπλο σιωπής» που περιβάλλει την πόλη, να απομονώσουν τους τραμπούκους  που με προκάλυμμα την ΑΕΚ στρέφονται εναντίον όποιου εκφράζει διαφορετική από τη δική τους άποψη για το γήπεδο της «Δικέφαλος Α.Ε.».

Συγκέντρωση για να σπάσει η σιωπή στην πόλη

αναδημοσίευση από ΕΦΣΥΝ 
Συντάκτης: 

«Φτάνει πια», λένε απέναντι στα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας που έχουν επανεμφανιστεί στη Φιλαδέλφεια τους τελευταίους 3 μήνες, δημοτική αρχή και κάτοικοι της πόλης.
Στόχος της ανοιχτής συγκέντρωσης και συναυλίας που διοργανώνει ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας τη Δευτέρα 15 Μαΐου (19.00, πλ. Πατριάρχου) είναι να σπάσει το «πέπλο σιωπής» που περιβάλλει την πόλη, στον απόηχο ενός μπαράζ χουλιγκανισμών από τραμπούκους που με προκάλυμμα την ΑΕΚ στρέφονται εναντίον όποιου εκφράζει διαφορετική από τη δική τους άποψη για το γήπεδο της «Δικέφαλος Α.Ε.».
Το αυτονόητο, δηλαδή, για τις δημοκρατικές κοινωνίες έχει καταστεί ζητούμενο για τη Φιλαδέλφεια.
Το κάλεσμα του δήμου για υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης και των δημόσιων χώρων έχει ήδη βρει μαζική ανταπόκριση σε ένα πλήθος κινημάτων πόλης, σωματείων εργαζομένων, πολιτικών οργανώσεων, επιστημονικών φορέων και αυτοδιοικητικών σχημάτων.
Αφορμή για τον νέο κύκλο βίας που έχει ανοίξει στη Φιλαδέλφεια είναι ξανά το αμφιλεγόμενο, μεγάλης κλίμακας έργο του γηπέδου.
Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή στοχοποιήθηκε ως υπαίτια για την κωλυσιεργία της έκδοσης οικοδομικής άδειας και κατηγορήθηκε ότι δεν εγκρίνει την υψομετρική μελέτη για το έργο της υπογειοποίησης των οδών περιμετρικά του γηπέδου.
Απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν της έχει χορηγήσει η «Δικέφαλος Α.Ε.» τα απαραίτητα στοιχεία: αντί της οριστικής μελέτης, οι δημοτικές υπηρεσίες έλαβαν μια μη εγκεκριμένη προμελέτη.

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Οι εργαζόμενοι του Δήμου καταδικάζουν

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2017Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και αιτία το κλίμα φόβου και βίας που έχει επιβληθεί στην πόλη, στον βωμό τον όποιων επιχειρηματικών συμφερόντων, το σώμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, καταδικάζει όλη αυτή την παθογένεια και απαιτεί επιτέλους να λειτουργήσει η δημοκρατία και η ελευθερία της γνώμης στην πόλη.

Ο Θάνος Μικρούτσικος για τη συγκέντρωση της 15 Μάη

“Πρέπει όλοι οι συνειδητοποιημένοι πολίτες να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα όπως αυτό που σήμερα αντιμετωπίζετε έχει τις ρίζες του στον τρόπο που το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε το 1979 επαγγελματικό. 
Τις μεγάλες ομάδες που έχουν εκατομμύρια φιλάθλους πήραν στα χέρια τους επιχειρηματίες που είχαν ως στόχο να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους και τα κέρδη τους εκμεταλλευόμενοι το ποδόσφαιρο. Η πολιτεία και τα ΜΜΕ υπακούουν διαχρονικά στα κελεύσματά τους. 
 Το μόνο που μένει στους συνειδητούς πολίτες είναι να αντιστέκονται. Και μπορεί όταν παλεύεις να χάσεις. Αν όμως δεν αγωνιστείς είσαι από τα πριν χαμένος."
                                                                                                             

                               Θάνος Μικρούτσικος 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων καλεί στη συγκέντρωση της Δευτέρας 15 Μάη

Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων, ως συλλογικός επιστημονικός φορέας, θεωρεί αναφαίρετο και θεμελιώδες, το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ελευθερία έκφρασης και κάθε πολίτη να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και τους δημόσιους χώρους στην πόλη του. Είμαστε απέναντι σε φασιστικές συμπεριφορές, απειλές, προπηλακισμούς πολιτών. Αντιδρούμε στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που δημιουργούν μικρές ομάδες με συγκεκριμένα συμφέροντα.

ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

13/5/2017

Οι πόλεις μας, οι γειτονιές και οι δήμοι μας  χρειάζονται  πολλά πράγματα. Έχουν  ανάγκη από γήπεδα, γήπεδα για τις  επαγγελματικές ομάδες, αλλά κυρίως χώρους άθλησης για τους νέους και τα παιδιά. Χρειάζονται καλύτερα σχολεία, περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Έχουν ανάγκη από περισσότερους δημόσιους χώρους ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, συλλογικής δράσης των κατοίκων. Χρειάζονται περισσότερο  πράσινο και λιγότερο τσιμέντο.
Πολλά έχουν ανάγκη οι πόλεις μας. Πάνω από όλα χρειάζονται δημοκρατία, διάλογο, σεβασμό στη γνώμη όλων των κατοίκων, συνεργασία με τις δημοτικές αρχές που έχουν εκλέξει. Αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο να πουν ποιες από τις πολλές ανάγκες τους και με ποια προτεραιότητα πρέπει να καλυφθούν.
Αυτό που σίγουρα δεν χρειάζονται οι πόλεις μας είναι η  βία και ο εκφοβισμός. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες του σχεδίου  για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς γι’ αυτό το σχέδιο, καμιά ομάδα οπαδών δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει με τη βία και την τρομοκράτηση τις δικές της προτεραιότητες, πάνω και σε βάρος των κατοίκων της πόλης. Γι’ αυτό, δηλώνω ολόθερμα κοντά σας, στον αγώνα σας για να  υπερασπίσετε την  πόλη σας. Η δημοκρατία και η ελευθερία από τον φόβο είναι το οξυγόνο μας.
Κωνσταντίνα Κούνεβα
Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- GUE/NGL