Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Ακύρωσαν οι RADIOACT, μετά από απειλές

Σήμερα το μεσημέρι ο Παρατηρητής δημοσίευσε ότι το συγκρότημα RADIOACT, θα εμφανιζόταν στη συναυλία μετά τη συγκέντρωση της Δευτέρας 15 Μάη. 
Αμέσως ξεκίνησε ο ορατός πόλεμος (για τον αόρατο μπορούμε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε). Δεν θα φωτογραφίσουμε τις αθλιότητες των οπαδικών site, γιατί αφορούν το συγκρότημα και δεν επιθυμούμε να αναπαράγουμε το διασυρμό. 
Είχαν προηγηθεί οι αθλιότητες των γνωστών γενναίων και αδέσμευτων τοπικών "δημοσιογράφων" της μαύρης ΑΝ- ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Λασπολογίες για τα χρήματα του Φιλαδελφιώτικου λαού που θα ξοδεύονταν στη συναυλία. Το ....ιλιγγιώδες ποσό των 4000 ευρώ που καλύπτει ΟΛΕΣ τις δαπάνες της συγκέντρωσης και της συναυλίας δηλαδή φυλλάδια, μικροφωνικές, φώτα, μεταφορά, έξοδα μουσικών κλπ λοιδωρήθηκε ότι αποτελεί εξωφρενική δαπάνη και κατασπατάληση χρήματος, που θα δικαιολογούνταν μόνο αν έπαιζαν οι... Supertramp. Κάποιοι νομίζουν ότι όλος ο κόσμος είναι για δούλεμα. 

Κατόπιν αυτών ο νεαρός ηθοποιός Γιάννης Χατζηγεωργίου και το συγκρότημά του οι RADIOACT ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στη συναυλία. 

Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό (οι υπογραμμίσεις δικές μας): 
Με μεγάλη λύπη μου ανακοινώνω ότι δεν θα γίνει η προγραμματισμένη συναυλία στην Ν.Φιλαδέλφεια την Δευτέρα 15. Μια συναυλία που είχε ως σκοπό την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης. Ο λόγος είναι ότι κάποιοι κύκλοι συνδέουν κάθε δραστηριότητα του Δήμου Ν.Φιλαδέλφεια με την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ. Δυστυχώς θα πω αυτό που λέει και ο Μπρεχτ "και στην πιο βάρβαρη εποχή κάποιος πρέπει να λέει την αλήθεια". Δήλωσαν ψευδή στοιχεία για την πληρωμή μας. Αυτή η συναυλία δεν σχετίζονταν με την ανέγερση του γηπέδου. Ωστόσο είμαστε αναγκασμένοι μετά από τις απειλές για την σωματική μας ακεραιότητα να μην παραβρεθούμε στην προγραμματισμένη συναυλία. Αθλητισμός είναι η υγεία του λαού ο χουλιγκανισμος φέρνει πίσω και τον αθλητισμό και την κοινωνία. Επίσης μια ιστορική ομάδα δημοκρατική σαν την ΑΕΚ επιβάλλεται ο κόσμος της ο δημοκρατικός να την υπερασπίζεται και να μην την χαρίζει σε αντιδημοκρατικές εκφράσεις που προσβάλουν την ιστορία της . Η μουσική είναι για να ενώνει τον κόσμο και να υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης.


Οι RadioAct στη Πλατεία στις 15 Μάη

Στη συγκέντρωση συναυλία Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας στις 15 Μαΐου θα εμφανιστεί το συγκρότημα RadioAct 


το οποίο αποτελείται από τους  Γιάννη Χατζηγεωργίου - Lead vocal  -Duke - Vocalist / Raper - Γιώργο Μίχο - Guitar / Back Vocals - Νίκο Αθανασιάδη - Bass - Κώστα Στεφανίδη - Drums

Αποκλειστικό: Τι λένε οι υπάλληλοι του Υπουργείου Μεταφορών για τις υποσχέσεις Σπίρτζη για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης του γηπέδου

Στο 35ο συνέδριο της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων ΥΠΟΜΕΔΙ - ΥΠΕΝ, λήφθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:


"Συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, οι οποίοι τρομοκρατούνται τον τελευταίο καιρό από οπαδικούς στρατούς με σκοπό την επιβολή επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος της πόλης.

Καταγγέλλουμε την αναδρομική μεταφορά αρμοδιοτήτων από τους ΟΤΑ στο ΥΠΟΜΕΔΥ, εν μια νυκτί (ΦΕΚ 56/2017, τ.Α),  για την έγκριση μελετών που αφορούν στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας. Καταγγέλλουμε τις υποσχέσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για έγκριση των παραπάνω μελετών.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ανήκουν στον Υπουργό.Είναι εκτελεστές της θέλησης του Κράτους και υπηρετούν το λαό (άρθρο 103 του Συντάγματος). Η ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ θα στηρίξει τους συναδέλφους που θα δεχθούν την οποιαδήποτε πολιτική πίεση για αλα καρτ εφαρμογή του νόμου."


Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Και άλλες δημοτικές παρατάξεις καλούν στη συγκέντρωση της Δευτέρας

Στη συγκέντρωση στη Νέα Φιλαδέλφεια καλεί το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου

Το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο καλεί όλες και όλους του δημοκρατικούς πολίτες να συμμετέχουν στην ανοιχτή συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και των δημόσιων χώρων, που οργανώνει ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, την Δευτέρα 15 Μαϊου στις 7μμ, στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας.

Και οι εκπαιδευτικοί στη συγκέντρωση


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14/5

Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

12/5/2017
Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας, καταγγέλλει κάθε προσπάθεια φίμωσης, ελευθερίας έκφρασης και αντίθεσης απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών, με αφορμή την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Η πόλη το τελευταίο διάστημα ζει σε συνθήκες τρομοκράτησης και μίας ιδιότυπης κατάληψης από οργανωμένους στρατούς «δήθεν οπαδών», εμποδίζοντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να εκφράζονται και να αντιτίθενται – με αφορμή το γήπεδο – στην άλωση της πόλης από τα ιδιωτικά συμφέροντα και την υποβάθμιση της ζωής τους. Στη σημερινή εποχή, που τα δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία, δέχονται ανελέητη επίθεση και συνεχώς συρρικνώνονται, το να μην ξεπουληθούν στα μεγάλα συμφέροντα ο δημόσιος πλούτος και πνεύμονες πρασίνου και παράλληλα να διασφαλίζονται συνθήκες μιας βιώσιμης πόλης είναι υποχρέωση και καθήκον αγώνα. Αυτά που συμβαίνουν στη γειτονιά μας, στο δήμο Ν.Φιλαδέλφειας, μας αφορούν όλους. Χαιρετίζουμε λοιπόν και στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αντίστασης,τη Δευτέρα 15/5, στις 7.00 μμ, στην Πλατεία Πατριάρχου. Η βία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.


Α. ΠΕΤΤΑΣ Α. ΡΗΓΑ
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η ΓραμματέαςΕπίσης η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ.), υπογράφει το κείμενο του συντονισμού ΕΔΩ

Η δημοτική Παρέμβαση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή συμμετέχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας 15 Μαΐου

Οι πόλεις μας δε θα γίνουν Παλέρμο, αντίσταση στα σχέδια κράτους – μεγαλοεπιχειρηματιών
Τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με την επιχειρούμενη κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια δεν αφορούν μόνο τους κατοίκους του συγκεκριμένου Δήμου ή μόνο τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται κατ’ αρχήν από το ίδιο το επίσημο κράτος προκειμένου να παρακαμφθεί η υφιστάμενη πολεοδομική νομοθεσία, και στη συνέχεια από ένα παρακράτος οπαδικού στρατού, προκειμένου να καμφθεί η άρνηση των κατοίκων, της δημοτικής αρχής και των τοπικών συλλογικοτήτων να συναινέσουν στη δραματική αλλαγή του χαρακτήρα της περιοχής τους με την κατασκευή ενός φαραωνικού σταδίου κατά παράβαση κάθε σχετικής νομοθεσίας, και το οποίο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά ιδιωτικά συμφέροντα, συνιστούν ένα όργιο αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας απέναντι στο οποίο κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν δικαιούται να μένει αδιάφορος.

Οικολόγοι - Πράσινοι περιφερειακή οργάνωση Αττικής συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Δευτέρας


Η Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής των Οικολόγων Πράσινων θα συμμετέχει και θα υποστηρίξει την εκδήλωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας για την προάσπιση της Δημοκρατίας την Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 19.00 στην Πλατεία Πατριάρχου.

Ο σεβασμός των διαφορετικών φωνών και των πολιτών είναι από τους θεμελιώδης κανόνες της Δημοκρατίας και της πολιτικής Οικολογίας.
Για αυτό καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει δυναμικά προασπίζοντας τα δημοκρατικά ιδεώδη.
Η Περιφερειακή Οργάνωση Αττικής των Οικολόγων Πράσινων.


Είμαστε όλοι Βασιλόπουλοι


Τον Άρη τον Βασιλόπουλο προσπαθούν να τον τσακίσουν γιατί δεν δέχτηκε να γίνει δήμαρχος «συμφερόντων Μελισσανίδη».
Να μην επιτρέψουμε στους  επιχειρηματίες  που αγοράζουν ποδοσφαιρικές ομάδες για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα , να συμπεριφέρονται σαν νονοί στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας.
Ότι άποψη και να έχει ο κάθε ένας από εμάς για το γήπεδο της ΑΕΚ ή και τον ίδιο τον δήμαρχο, οφείλει να στηρίξει τον Άρη τον Βασιλόπουλο και το δημοτικό συμβούλιο.
Η συμπαράστασή μας οφείλει να είναι αυτονόητη και να μην  εξαρτάται από την οπαδική μας προτίμηση ή από  το  αν συμφωνούμε  με τις προδιαγραφές του γηπέδου.

Οι Φίλοι της Φύσης καλούν στην συγκέντρωση στις 15 Μάη

Το ελληνικό τμήμα της γνωστής παγκόσμιας οργάνωσης Nature Friends


Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει πάρει θέση για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια [ΕΔΩ] και έχει καταδικάσει τον οπαδικό "στρατό" που έχει

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Συνέντευξη τύπου φορέων και κινημάτων για τη δημοκρατία στη Φιλαδέλφεια και τη συγκέντρωση της Δευτέρας 15 ΜάηΣυνέντευξη τύπου έδωσε ο Συντονισμός για την υπεράσπιση των ελευθεριών και των κοινών αγαθών,  μια συλλογική πρωτοβουλία κινημάτων πόλης, σωματείων εργαζομένων, επιστημονικών φορέων και αυτοδιοικητικών σχημάτων απέναντι στη βία και την τρομοκρατία που τείνει να επιβληθεί στη Ν. Φιλαδέλφεια για την ανεξέλεγκτη επιβολή ιδιωτικών συμφερόντων.
Η συνέντευξη δόθηκε σήμερα το μεσημέρι,  στο κτίριο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων. Μίλησαν εκ μέρους του Συντονισμού ο Πέτρος Ψαρρέας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων  Αττικής, Αντώνης Μαούνης, ο εκπρόσωπος του ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής (Ένωση Μηχανικών της Δημόσιας

Κάλεσμα οργανώσεων της Αριστεράς για Νέα Φιλαδέλφεια- ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14/5 : 

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι/ες μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εκτροπής με τα χαρακτηριστικά της κατατρομοκράτησης  και της άμεσης άσκησης βίας ενάντια σε όσους /ες υπερασπίζοντας  το δημόσιο συμφέρον προσπαθούν να θέσουν κάποιους κανόνες απέναντι στο σχέδιο  κατασκευής μιας θηριώδους -για τα δεδομένα της περιοχής- «αρένας» επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στο χώρο του παλιού σταδίου της ΑΕΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις υποδομές μαζικής άθλησης και δεν εξυπηρετεί, καν, τις ανάγκες των  ερασιτεχνικών  σωματείων. Μια αρένα που θα στριμωχτεί ασφυκτικά στο κέντρο της πόλης και θα συνοδευτεί με βαριά κυκλοφοριακά έργα διαλύοντας στην κυριολεξία τον προσφυγικό οικισμό και την περιοχή ολόκληρη.  Ακραίες ομάδες οπαδών που χρησιμοποιούν

Η Νάντια Βαλαβάνη για την συγκέντρωση της 15ης Μάη

«Σπάσιμο» της τρομοκρατίας, υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ζωής των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας
Η πρ. αν. Υπ. Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτή τη Δευτέρα 15.5.2017 στις 7μμ ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας οργανώνει στην Πλατεία Πατριάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας ανοιχτή συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας στην πόλη, της ελευθερίας έκφρασης και των δημοσίων χώρων.
Είναι γνωστό σε όσους ενδιαφέρονται για ό,τι γίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, ότι εδώ και μήνες επικρατεί ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς τρομοκρατίας που παρεμποδίζει την έκφραση οποιασδήποτε άποψης για το γήπεδο δεν προβλέπει, ως συνακόλουθο της κατασκευής του, την παράδοση επίσης του Άλσους και - κατ’ ουσία – της ίδιας

Μας έχουν μπερδέψει, ή μας δουλεύουν;

Πέμπτη 11/5/2017: «Προχωράει και η υπογειοποίηση στη Φιλαδέλφεια» μας πληροφορεί το... ρεπορτάζ, στο οποίο γίνεται λόγος για συνάντηση Ανδριόπουλου – Περιφέρειας για το θέμα. Βέβαια, ούτε ο ίδιος ο project manager ούτε η Περιφέρεια κάνουν καμιά δήλωση.


15 Μαΐου : Δηλώσεις εκπροσώπων της τέχνης και του πνεύματος

 ενόψει της ανοιχτής συγκέντρωσης του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας για την Δημοκρατία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15/5

Γιάννης Μηλιός, καθηγητής Ε. Μ. Πολυτεχνείου

Το θέμα της Νέας Φιλαδέλφεια μας αφορά όλους. Οι αποφάσεις δεν μπορεί να παίρνονται με βάση αδιαφανείς διαδικασίες, ιδιοτελή συμφέροντα και άδηλες πολιτικές σκοπιμότητες. Προέχει το συμφέρον των πολιτών και του Δήμου, που με διαφανείς και δημόσιες διαδικασίες υπερασπίζεται το περιβάλλον και τους πολεοδομικούς κανόνες. 
Στέκομαι στο πλευρό του δημάρχου, που υπερασπίζεται το Δήμο του και σέβεται τις αρχές με βάση τις οποίες εκλέχθηκε. 
Να στηρίξουμε όλοι την ανοιχτή συγκέντρωση της Δευτέρας 15-5-2017.

Εύα Κοταμανίδου, ηθοποιός

Οι πόλεις πρέπει να μπορούν να αναπνέουν ελεύθερα. Οι δημότες χρειάζονται Δήμους - κύτταρα ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας. Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια στρέβλωση αυτών των αρχών και γι αυτό τάσσομαι με το μέρος του Δήμου και των κατοίκων που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην έκφραση γνώμης και το δικαίωμά τους να έχουν λόγο για την πόλη τους

Ρέα Γαλανάκη, συγγραφέας

Με όλη μου την καρδιά συμπαραστέκομαι στους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, που αγωνίζονται για τη δημοκρατία και την ποιότητα ζωής στον, γνωστό σε μένα, δήμο τους. Οι δήμοι πρέπει να στηρίζονται  στη φωνή των δημοτών τους, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για παραμεριστούν τα οργανωμένα

Στήριξη από το Δήμο Ν. Ιωνίας & Ασυμβίβαστο Ίλιον

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
 ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Ιωνίας, σε συνέχεια προηγούμενου ψηφίσματος συμπαράστασης προς Το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας , εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στη δημόσια εκδήλωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας τη Δευτέρα 15 Μαΐου με κεντρικό θέμα την υπεράσπιση:
α) της Δημοκρατίας στη πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας,
β)της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών και
γ)των Δημόσιων Χώρων.
Δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον το ιδιότυπο καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που έχει επιβληθεί στην πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του ελεύθερου συνέρχεσθαι (άρθρο 11, παρ. 1), έχει επί της ουσίας ανασταλεί στην πράξη.

Καλούμε τέλος κάθε δημοκρατικό πολίτη του Δήμου μας να στηρίξει έμπρακτα , με τη συμμετοχή του , την προσπάθεια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.


 
Δημοτική Κίνηση Ασυμβίβαστο Ίλιον

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Γα την αποκατάσταση της δημοκρατίας ... συλλογή υπογραφών


Restore Democracy in the Greek Municipality of New Philadelpheia-New Chalkedona now!


In the Greek municipality of Attica named New Philadelpheia - New Chalkedona, that has been created mainly by refugees from Asia Minor in 1922, democracy has broken down. Extreme well organized followers of the AEK football club, under the cover of a rich businessman who promotes his plans, proceed, already

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ  ΒΡΕΦΩΝ  ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές των νηπίων / βρεφών στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος για την περίοδο 2017-2018 αρχίζουν από τις  22 Μαΐου  2017  και λήγουν στις 30 Ιουνίου 2017.

Η παραλαβή έντυπων - αιτήσεων και η πληροφόρηση για τη συμπλήρωση τους θα γίνονται στον Παιδικό / Βρεφονηπιακό Σταθμό που o γονέας επιθυμεί να εγγράψει το νήπιο / βρέφος, και μόνο σε έναν Σταθμό του Δήμου μας, σε ώρες και ημέρες που θα αναρτηθούν σε αυτούς. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σελίδα 7.

«Ο Θόδωρος και το Δίκαννο» από το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδελφείας

αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών
Την Κυριακή, 07/05/2017, στις 19.00, το 3ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Φιλαδελφείας, ανεβάζει τη θεατρική παράσταση, «Ο Θόδωρος και το Δίκαννο», των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στην οδό Θεσσαλονίκης και Λαχανά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΥ ΡΟΥΣΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Από το Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
Το Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 στις 20.00, εγκαινιάζεται στο ΠΠΙΕΔ η ατομική έκθεση ζωγραφικής Alchemical Possibilities” της Σάντυ Ρουσιάνου. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 17 Μαΐου 2017 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά απο τις 9.00 έως τις 16.00. Η θεματική ενότητα “Alchemical Possibilities” έχει δημιουργηθεί τα τελευταία δυο χρόνια και είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο σύνολό της σε αίθουσα Τέχνης.
Επιμέλεια έκθεσης: design art concepts.Ακόμα και ο Γκέμπελς θα τους ζήλευε...

Προεκλογική δέσμευση της σημερινής διοίκησης ήταν η προστασία και αναβάθμιση του Άλσους .Στα πλαίσια αυτά η δημοτική αρχή έχει κινηθεί από την αρχή της θητείας της προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους .
Στις 30 Μαρτίου δημοπρατήθηκε το έργο «Προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας» προϋπολογισμού 800.000€ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και περιλαμβάνει:
  •  Διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου (φυτεύσεις, βελτίωση του εδάφους με φυτική γη, δημιουργία τράπεζας για προσωρινή αποθήκευση εδαφών)
  • Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας του χώρου (περίφραξη, τουαλέτες, κάδοι κ.λ.π)
  • Εμπλουτισμός με νέες χρήσεις αναψυχής (δημιουργία τύπων οικοσυστημάτων της
    ελληνικής βλάστησης, φυτώριο, περιβαλλοντική εκπαίδευση)
  • Αντιπυρική προστασία του Άλσους – Αρδευτικά δίκτυα
Εκτός από το παραπάνω έργο η διοίκηση έχει υποβάλει για χρηματοδότηση από το περασμένο καλοκαίρι , άλλη μια μελέτη που αφορά επίσης το Άλσος και περιλαμβάνει:
  • τον ηλεκτροφωτισμό του Άλσους
  • την κατασκευή 2 παιδικών χαρων 
  • την κατασκευή ενός ποδηλατόδρομου
Στο πλαίσιο αυτών των παρεμβάσεων έγινε η συνάντηση του Δήμαρχου Αρη Βασιλόπουλου με τον κ. Αλέξη Χαρίτση  αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης .
Ο Αρης Βασιλόπουλος και η διοίκηση του από τις πρώτες μέρες της εκλογής τους έριξαν το βάρος τους στην αναβάθμιση του Άλσους και σήμερα αυτά είναι τα αποτελέσματα προσπαθειών 2,5 χρόνων.
Αγαπητοί κύριοι του ΑΕΚ365 η Αγιά Σοφιά το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα , είναι ν΄ αφαιρέσει 6 στέμματα από το Άλσος και να γλυκοκοιτάζει άλλο 5% της έκτασης του...

Ernesto B.

15 Μαΐου υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία στη πόλη …

Οι εξελίξεις της τελευταίας περιόδου με επίκεντρο το Άλσος και το γήπεδο της ΑΕΚ, οδήγησαν το Δήμο να παρέμβει επειδή σύμφωνα με την ανακοίνωσή του: «Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, το κέντρο της πόλης έχει υποστεί μία ιδιότυπη κατάληψη από δήθεν οπαδούς που θεωρούν ότι έχουν το διακαίωμα να επιτίθενται σε συλλογικότητες, να βανδαλίζουν δημόσια και ιδιωτικά κτήρια και χώρους, να ασχημονούν σε εθνικές επετείους, να απειλούν και να προπηλακίζουν αιρετούς και εργαζόμενους, να επιβάλουν ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους κατοίκους».

ΚΑΛΕΣΜΑ του συντονιστικού για τις 15 Μάη

Οργανωμένες, ακραίες ομάδες οπαδών τρομοκρατούν μια ολόκληρη περιοχή, με την ανοχή Πολιτείας και Αστυνομίας και με ελάχιστη δημοσιότητα στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης με ιδιαίτερη έξαρση τους τελευταίους μήνες. Από το 2014, μέχρι σήμερα, πολιορκούν και καταλαμβάνουν κοινωνικούς κινηματικούς χώρους, διαλύουν συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, βανδαλίζουν κτίρια και δημόσιους χώρους, τραυματίζουν αιρετούς, εργαζόμενους και πολίτες, απειλούν τη ζωή του Δημάρχου και άλλων ενεργών πολιτών, προπηλακίζουν σε δημόσιες εκδηλώσεις και γιορτές, στρατοπεδεύουν μόνιμα γύρω από το Δημαρχείο, χρησιμοποιούν φασιστικά σύμβολα και πρακτικές.
Στόχος των επιθέσεων είναι να φιμωθεί κάθε φωνή αμφισβήτησης του σχεδίου κατασκευής μιας θηριώδους -για τα δεδομένα της περιοχής- «αρένας» επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στο χώρο του παλιού σταδίου της ΑΕΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις υποδομές μαζικής άθλησης και δεν εξυπηρετεί, καν, τις ανάγκες του ερασιτεχνικού σωματείου. Μια αρένα που θα στριμωχτεί ασφυκτικά στο κέντρο της πόλης και θα συνοδευτεί με βαριά κυκλοφοριακά έργα,διαλύοντας στην κυριολεξία τον προσφυγικό διατηρητέο οικισμό και την

Συνάντηση Χαρίτση -Βασιλόπουλου για την αναβάθμιση του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας

 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλο.
Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, παρουσιάστηκαν οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας και διερευνήθηκαν οι τρόποι υποστήριξής τους από το Υπουργείο Οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση από το Υπουργείο, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, της ολοκληρωμένης παρέμβασης για την προστασία και αναβάθμιση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 620.000 ευρώ.

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Παραμένει ο Χαλκηδονικός στη 1η θέση

90 λεπτά χωρίζουν τον Χαλκηδονικό από την άνοδο του στη Β΄ ΕΠΣΑ . Με νίκη 1-0 εκτός έδρας επί της Α.Ε. Ιλίου διατηρήθηκε στη πρώτη θέση της βαθμολογίας . Το γκολ στο 30ο λεπτό πέτυχε ο Α. Παππάς . Στην επόμενη τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει εντός εδρας τον Διαγόρα Αιγάλεω .